Levering af billeder til Rigshospitalet (Nationalt Videnscenter for Demens)

Levering af billeder til Rigshospitalet (Nationalt Videnscenter for Demens)

I sommeren 2022 blev jeg kontaktet af Nationalt Videnscenter for Demens, som skulle bruge en masse billeder til Rigshospitalets nye 3 etager store afdeling. Der havde ikke været mulighed for at hænge kunst på væggene endnu, men nu var tiden altså inde.

De var faldet over mine billeder og synes de passede godt ind på afdelingen, både når det kom til motiver og farver. I denne forbindelse skal det nemlig være demensvenlig kunst, så det passer til formålet og de tilknyttede borgere.

Det var selvfølgelig en stor ære for mig, at få denne mulighed, og efter knap 10 måneders planlægning, blev billederne leveret i april 2023. Det blev til hele 61 billeder, som nu pryder væggene på Rigshospitalets Demensafdeling på Inge Lehmanns Vej 8, også kendt som Hukommelsesklinikken.

Levering af plakater til Rigshospitalet - By BoelLevering af plakater til Rigshospitalets demensafdeling - By Boel

Der blev valgt billeder ud fra webshoppen og jeg tog også nogle billeder specifikt til denne opgave, heriblandt af både Det Kongelige Teater, Nyboder og Kastellet i København.

Målet var lyse og farverige billeder, som kombineret med de lyse egetræsrammer, kunne skabe lidt varme på afdelingen.

Levering af billeder til Rigshospitalet - By Boel

Foruden at pynte på afdelingens store hvide vægge, er formålet med billederne især at skabe en rolig stemning og genkendelige associationer, til borgerne som er tilknyttet afdelingen.

Kunsten på væggene har meget at sige ift. personer, som har en demenslidelse, og billederne er en direkte del af de mange tiltag, som Nationalt Videnscenter for Demens tilbyder deres patienter.

Se leveringen af billederne her:

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.